Welkom op mijn website.

Mijn naam is Douwe de Jong en woon in Twijzelerheide (Friesland/Nederland) en van jongs af aan ben ik al bekend met de duivensport. Mijn vader is al meer dan 50 jaar lid van de plaatselijke postduivenvereniging en op die manier ben ik ook in aanraking gekomen met de postduiven. In al die jaren zijn heel wat prijzen en kampioenschappen behaald. Met als hoogtepunt medio jaren 80 3 maal bij de 1ste 10 in een categorie van de landelijke competitie WHZB van de NPO (3e beste duivin, 7e beste duivin en 7e beste liefhebber).

Pas op latere leeftijd ben ik actief diverse materialen gaan verzamelen, die met de duivensport te maken hebben. Het grootste deel van mijn verzameling bestaat uit ringen en eigendomsbewijzen. Verder heb ik nog bijzondere voorwerpen kunnen bemachtigen zoals een 2-tal nestschotels uit het Wehrmachtshok uit Groningen, een berichtenkoker uit de 2e wereldoorlog, een reismand van het Zwitserse leger en een aantal oude klokken. Daarnaast behoren ook diverse documenten als afstandenkaartjes en vergunningen en oude boeken tot mijn verzameling. Het mooie van deze hobby is, dat er contacten over de hele wereld worden gelegd.   

Om mijn verzameling uit te kunnen breiden, vraag ik u via deze site om hulp. Mogelijk dat u mij kunt helpen met (oude) eigendomsbewijzen en/of  ringen. Ook speciale uitgiftes zoals derby ringen en duplicaat eigendomsbewijzen zijn van harte welkom. U zou mij erg verblijden met materialen die u nog heeft liggen en wilt missen. Stuurt u dan een mail naar onderstaand adres en ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Mail: info@duivensportverzameling.nl

Veel lees- en kijkplezier.

Met vriendelijke groet,

Douwe de Jong